Křupavé tofu se smaženou rýží
15 minut
Doba přípravy
Pro 2 lidi
Překonávám svůj strach z pečení pt.1
Tento recept byl velmi žádaný a obecně recepty z tofu měli u mě vždycky úspěch. Já si tofu zamiloval na vejšce, kdy to byl jeden z mála zdrojů bílkovin, který jsem si mohl pravidelně dovolit. Rád ho zkouším dělat na milion druhů a tohle je jeden z mých nejoblíbenějších. Pro vizuální představu můžete kouknout, jak jsem recept zpracoval na svém instagramu ZDE. Budu rád když recept/video olajkuješ, okomentuješ či zasdílíš, ať se dostane k co nejvíce lidem.
Suroviny
Křupavé tofu
1 tofu půl hrnku panko strouhanky 1 lžíce černého sezamu půl lžičky uzené papriky půl lžičky cibule (Já mám z Aktinu) sůl a pepř trochu sýra parmazánového typu oliváč |
Smažená rýže
300 g uvařené rýže půl brokolice 5 lžic sójovky 1 lžička gochujangu 2 lžíce rostliného oleje |
Postup
👉 Uvař si brokolici ve vodě. Jakmile bude al dente, zceď ji a dej do studené vody. (zastaví se proces vaření)
👉 V misce si smíchej panko strouhanku, uzenou papriku, cibuli, sůl, pepř, sezam a sýr s oliváčem.
👉 Tofu si nakrájej na silnější plátky, obal v připravené strouhance a dej do pekáče. zbylou strouhankou ještě tofu posyp a celé to dej do rozehřáté trouby na 200°C (režim gril) na cca 15-20 min. Strouhanka musí zezlátnout.
👉 Ve wok pánvi si rozehřej olej a dej na něj zprudka opéct brokolici, přidej rýži (Nejlepší je ta z předchozího dne, vážně!), a zprudka ji opékej cca 2 minuty. Nakonec přidej směs sójovky a gochujangu, zamíchej a rýži ještě chvíli opékej. Pokud chceš, můžeš přidat i rozšlehané vajíčko.
👉 Pák už to jen hezky naservíruj a nezapoměn to zakápnout citrónem a nadrobit trochu fety.
👉 Dobrou chuť.