Křupavé tofu se smaženou rýží

15 minut

Doba přípravy

Pro 2 lidi

Překonávám svůj strach z pečení pt.1

Tento recept byl velmi žádaný a obecně recepty z tofu měli u mě vždycky úspěch. Já si tofu zamiloval na vejšce, kdy to byl jeden z mála zdrojů bílkovin, který jsem si mohl pravidelně dovolit. Rád ho zkouším dělat na milion druhů a tohle je jeden z mých nejoblíbenějších. Pro vizuální představu můžete kouknout, jak jsem recept zpracoval na svém instagramu ZDE. Budu rád když recept/video olajkuješ, okomentuješ či zasdílíš, ať se dostane k co nejvíce lidem.

Suroviny

Křupavé tofu

1 tofu
půl hrnku panko strouhanky
1 lžíce černého sezamu
půl lžičky uzené papriky
půl lžičky cibule (Já mám z Aktinu)
sůl a pepř
trochu sýra parmazánového typu
oliváč

Smažená rýže

300 g uvařené rýže
půl brokolice
5 lžic sójovky
1 lžička gochujangu
2 lžíce rostliného oleje

Postup

👉 Uvař si brokolici ve vodě. Jakmile bude al dente, zceď ji a dej do studené vody. (zastaví se proces vaření)

👉 V misce si smíchej panko strouhanku, uzenou papriku, cibuli, sůl, pepř, sezam a sýr s oliváčem.

👉 Tofu si nakrájej na silnější plátky, obal v připravené strouhance a dej do pekáče. zbylou strouhankou ještě tofu posyp a celé to dej do rozehřáté trouby na 200°C (režim gril) na cca 15-20 min. Strouhanka musí zezlátnout.

👉 Ve wok pánvi si rozehřej olej a dej na něj zprudka opéct brokolici, přidej rýži (Nejlepší je ta z předchozího dne, vážně!), a zprudka ji opékej cca 2 minuty. Nakonec přidej směs sójovky a gochujangu, zamíchej a rýži ještě chvíli opékej. Pokud chceš, můžeš přidat i rozšlehané vajíčko.

👉 Pák už to jen hezky naservíruj a nezapoměn to zakápnout citrónem a nadrobit trochu fety.

👉 Dobrou chuť.

Líbil se ti tento recept?
Pokud ano, budu rád když mě začneš sledovat na sociálních sítích:

Podobné příspěvky