Máslo carbonara

30 min

Doba přípravy

Pro 4 lidi

Máte rádi špagety carbonara?
Tak tohle máslo si zamilujete.

Nevím jak vy, ale miluju špagety carbonara od první chvíle, kdy jsem je ochutnal v Římě. A jelikož stejně tak miluju obyčejný chleba s máslem, musel jsem vyzkoušet kombinaci těchto jednoduchých a skvělých pokrmů. Recept je vážně jednoduchý a stojí za to. Pro vizuální představu můžete kouknout, jak jsem recept zpracoval na svém instagramu ZDE.

Suroviny

Máslo500 g
Sušený žloutek4 ks
Sůl1/4 tsp
Pepř1/4 tsp
Parmezán20 g
Pancetta2 plátky

Postup

  1. Sice jsem napsal, že recept je jednoduchý, ale musíte se na něj taky patřičně připravit. Žloutek totiž neusušíte za půlhodinku, ale budete k tomu potřebovat ideálně týden. Takže, vezměte si uzavíratelnou nádobu a vysypte ji klasickou solí, zhruba na 1 cm. Udělejte si v ní ďůlky a dejte do nich žloutky. Ty pak všechny zasypte notnou dávkou soli, aby byly perfektně přikryty. Nádobu uzavřete a dejte na týden do lednice.
  2. Po týdnu v lednici, žloutky vyjměte a opláchněte od soli. Zbytek soli si klidně nechte na příště. a následně žloutky dosušte v troubě. Cca na 2 hodiny při 150 °C. Poté nechte vychladnout.
  3. Mezitím si opečte dozlatova pancettu, guanciale nebo kvalitní špek. Po vychladnutí pak nasekejte nadrobno.
  4. Do mísy si dejte změknuté máslo, přidejte kvalitní pepř, nastrouhaný parmezán, nasekaná pancetta a nakonec taky nastrouhaný žloutek.
  5. Vše pořádně promíchejte, dochuťte, vezměte si k tomu nějaký super chléb a užijte si to.

Líbil se ti tento recept?
Pokud ano, budu rád když mě začneš sledovat na sociálních sítích:

Podobné příspěvky