Máslo carbonara
30 min
Doba přípravy
Pro 4 lidi
Máte rádi špagety carbonara?
Tak tohle máslo si zamilujete.
Nevím jak vy, ale miluju špagety carbonara od první chvíle, kdy jsem je ochutnal v Římě. A jelikož stejně tak miluju obyčejný chleba s máslem, musel jsem vyzkoušet kombinaci těchto jednoduchých a skvělých pokrmů. Recept je vážně jednoduchý a stojí za to. Pro vizuální představu můžete kouknout, jak jsem recept zpracoval na svém instagramu ZDE.
Suroviny
Máslo | 500 g |
Sušený žloutek | 4 ks |
Sůl | 1/4 tsp |
Pepř | 1/4 tsp |
Parmezán | 20 g |
Pancetta | 2 plátky |
Postup
- Sice jsem napsal, že recept je jednoduchý, ale musíte se na něj taky patřičně připravit. Žloutek totiž neusušíte za půlhodinku, ale budete k tomu potřebovat ideálně týden. Takže, vezměte si uzavíratelnou nádobu a vysypte ji klasickou solí, zhruba na 1 cm. Udělejte si v ní ďůlky a dejte do nich žloutky. Ty pak všechny zasypte notnou dávkou soli, aby byly perfektně přikryty. Nádobu uzavřete a dejte na týden do lednice.
- Po týdnu v lednici, žloutky vyjměte a opláchněte od soli. Zbytek soli si klidně nechte na příště. a následně žloutky dosušte v troubě. Cca na 2 hodiny při 150 °C. Poté nechte vychladnout.
- Mezitím si opečte dozlatova pancettu, guanciale nebo kvalitní špek. Po vychladnutí pak nasekejte nadrobno.
- Do mísy si dejte změknuté máslo, přidejte kvalitní pepř, nastrouhaný parmezán, nasekaná pancetta a nakonec taky nastrouhaný žloutek.
- Vše pořádně promíchejte, dochuťte, vezměte si k tomu nějaký super chléb a užijte si to.