Skořicoví šneci s vanilkovou polevou

3 hodiny

Doba přípravy

Pro 6 lidí

Překonávám svůj strach z pečení pt.1

Odjakživa bojuju s pečením, ale je tady nový rok, tak jsem se rozhodl to změnit. Skořicoví šneci jsou jeden z nejoblíbenějších dezertů mých blízkých a já se rozhodl, že je prostě musím přivést k dokonalosti. Recept jsem si před pár lety přepsal od nějakého kuchaře a trošku jej vypimpil. Jméno si nepamatuju, ale pokud tohle čteš, ozvi se, rád ti dám credit. Pro vizuální představu můžete kouknout, jak jsem recept zpracoval na svém instagramu ZDE.

Suroviny

Těsto

560 g hladké mouky
240 ml vlažného mléka
10 g sušeného droždí (Já mám z Aktinu)
70 g cukru
70 g rozpuštěného másla
1 vejce
špetka soli
7 g skořice (Já mám z Aktinu)

Náplň

100 g rozpuštěného másla
100 g cukru
12 g skořice (Já mám z Aktinu)
1 jablko

Poleva

2 žloutky
150 ml mléka
50 g cukru
1 g namleté vanilky (Já mám z Aktinu)

Postup

👉 Smíchej 70 g cukru, 70 g rozpuštěného másla a 240 ml vlažného mléka. Přidej sáček droždí, znovu promíchej a nechej odpočívat pod utěrkou na teplém místě cca 15 minut.

👉 Do směsi vmíchej 420 g mouky, jedno vejce, špetku soli a 7 g skořice. Pokud máš kuchyňského robota, dělej to rovnou v něm, ulehčí ti to spoustu práce.

👉 Přidej zbylou mouku a míchej, dokud se nepřestane lepit na stěny.

👉 Ručně prohněť těsto, dej do čisté mísy a nechej kynout 2 hodiny na teplém místě pod utěrkou

👉 Jak bude těsto ready, potři jej směsí 100 g rozpuštěného másla, 100 g cukru a 12 g skořice, a nakonec vše zastrouhej jablkem.

👉 Těsto sroluj do dlouhé ruličky, nakrájej na 2-2,5 cm plátky a přemísti do pekáčku. Potom jej nech ještě zhruba 30 min odpočívat pod utěrkou.

👉 Předehřej si troubu na 190°C a dej do ní péct šneky zhruba na 15 min, anebo dozlatova.

👉 Mezitím si nachystej polevu – dva žloutky smíchej s 50 g cukru, zahřej mléko a za postupného míchání jej přilívej ke žloutkům. Do směsi přidej vanilkový prášek a přelej ji do rendlíku, kde ji na mírném plameni necháš zhoustnout.

👉 Po upečení nechej šneky trochu vychladnout a nakonec je polej polevou.

Líbil se ti tento recept?
Pokud ano, budu rád když mě začneš sledovat na sociálních sítích:

Podobné příspěvky